"Secretele Armoniei" cu Crina Andrei

Crina Andrei este fondatoarea proiectului "My Barefoot Journey", unde este și coach de dezvoltare personală, spiritualitate și manifestare; 
Tot ea este fondatoarea brandului magic de bijuterii "Mayuri Fine Jewellery". 

  

1. Ce înseamnă pentru tine armonia?

Armonia înseamnă starea de a fi conectată între corp, minte și suflet. Și de a te simți în flow. În momentul în care te conectezi la ceea ce ești și ești împăcată cu ceea ce ești, simți armonie.

2. Tu ești un exemplu pentru foarte multe persoane, în special pentru cei care te urmăresc pe rețelele de socializare. Cred că mulți ar dori să afle care sunt cele mai importante principii după care te ghidezi în viața de zi cu zi?

Mulțumesc mult! Cel mai important principiu, dacă ar fi să concluzionez toate principiile și motto-urile mele de viață în unul singur, să fie cât mai scurt și cât mai simplu, ar fi: să fii un om bun.

Pentru mine să fii un om bun înseamnă mult mult mai mult decât să ai anumite cunoștințe sau să reușești pe diferite planuri. Important, la bază a tot ceea ce ești, tot ceea ce faci, ceea ce trăiești să fii un om bun și să lucrezi la asta.

Pe cât de simplu, pe atât de complicat, și fără acest fundament de a face în fiecare zi bine pentru tine și pentru cei din jurul tău, de a gândi bine, de a canaliza energie bună, nu contează celelalte reușite. Dacă fiecare om s-ar concentra pe lucrul ăsta, lumea noastră cu siguranță ar fi mai bună.

Și este un lucru, pe care dacă îl urmezi, dacă în fiecare situație pe care o faci atitudinea ta este conform întrebării: "Cum aș putea eu acum să fac să fie bine? Cum aș putea să fiu acum un om bun? Lucrul pe care urmează să îl fac sau zic mă face un om bun sau nu, aduce beneficiu mie și celor din jur sau nu?", cred că dacă am canaliza atenția pe această simplă întrebare, toate lucrurile s-ar așeza așa cum trebuie.

Și nu-i neapărat să știi ce-i asta meditație, yoga, să citești mii de cărți de dezvoltare personală. Poți să fii un bătrân de la marginea satului care știe mult mai mult decât toți citiții din lume. Și da, cred că să fii un om bun este cel mai important lucru și cea mai importantă valoare pe care o apreciez eu. 

Instagram: @iamcrinaandrei  

3. Cum a început calea ta spre autocunoaștere și spiritualitate?

Cred că a început din facultate, de la primele lecții de filosofie și primele cărți în acest domeniu. Și dacă îmi amintesc mai bine, prima carte care m-a făcut să mă gândesc mai mult la astfel de lucruri a fost “Alchimistul”, pe care am citit-o cand eram în clasa a noua. Și cumva citind cartea era: "oh, wow și eu așa cred, și eu asta experimentez". Eu cred că noi intuitiv facem și știm lucruri.

 

Instagram: @iamcrinaandrei 

4. Cunoaștem că ai fost vegană și că ai experimentat mult până a înțelege ce este cu adevărat potrivit pentru tine. Care este stilul tău alimentar la moment și ce înseamnă pentru tine alimentație sănătoasă?

Da, am fost și vegană și vegetariană și toate titlurile din lume. Momentan, nu urmez un regim alimentar și nu pot să-mi pun o anumită denumire, ca să zic așa. Încerc să-mi ascult corpul și încerc să mă alimentez intuitiv. Mă folosesc și cred mult în principiile ayurvedice și pentru mine alimentația sănătoasă presupune ceea ți se potrivește ție personal, pentru că suntem atât de unici, în cât e nevoie să aflăm și să observăm ce ni se potrivește corpului nostru. Pentru mine o alimentație sănătoasă nu include doar alimentele pe care le consumăm, dar și gândurile, emoțiile, stările, oamenii cu care intrăm în contact, știrile, filmele, asta influențează foarte mult sănătatea corpului nostru.

 

5. Crezi că este crucial să ne alimentăm 100% din timp organic și sănătos?

Nu, eu personal nu sunt pentru strictețe, nici în alimentație, nici într-un alt domeniu. Sunt pentru flexibilitate. Dacă majoritatea timpului te alimentezi sănătos și pe alocuri ai pofte de ceva care știi că nu e bun, nu este folositor, defapt chiar e junk food, e mult mai sănătos să mănânci din când în când puțin de junk food, decât să stai cu grijă, și în continuu să te gândești: "ah, ce am mâncat, dar de ce am mâncat" și să te simți vinovat.

6. Ce părere ai despre trendurile alimentare în ziua de azi? Cum putem înțelege dacă sunt bune sau nu pentru noi?

Eu nu sunt adepta trendurilor nici în alimentație, nici în haine, în nimic. Mie îmi place să urmez învățăturile care au trecut testul timpului și care fac bine pe durată lungă, nu doar pe timp scurt, cum ar fi diete de slăbit rapid cu câteva kg. În domeniul alimentației, eu nu sunt pentru lucruri care nu sunt sustenabile. Personal, pentru mine, nu aș alege această cale. Eu mereu aleg ceea ce va aduce un rezultat bun și pentru o perioadă lungă.

 

Instagram: @iamcrinaandrei 

7. Ce presupune Ayurveda? De ce ai decis să te inițiezi în acest subiect?

Ayurveda vede omul dintr-un punct de vedere holistic, adică whole (întreg). Nu doar corp fizic, dar și corp energetic. Minte, corp și suflet. Îmi place mult ce promovează ayurveda, deoarece ceea ce a fost scris 5000 de ani în urmă, se potrivește și acum pentru zilele noastre.

Este foarte strâns legată cu natura, promovează tot ce este natural și, cel mai important, promovează unicitatea fiecăruia. Adică nu one size fits all, dar este special și diferit pentru fiecare. Experiența mea cu ayurveda a început 5 ani în urmă, iar acum împreună cu soțul meu am ajuns să ducem cursuri în acest domeniu, și să descopăr multe lucruri noi alături de participanți.

 

8. Cum putem afla corect care este dosha noastră? O putem face online sau este necesară consultarea unui specialist? 

Este destul de nesigur să o afli online, deoarece nu toate testele sunt certificate. Eu nu aș recomanda. Este important ca doctorul tău în ayurveda să verifice dacă întrebările și informațiile sunt corecte. Cel mai mult recomand să faci testul live cu un specialist.

 

9. După părerea ta, cât de mare impact are mintea noastră asupra corpului? Cum putem îmbunătăți această conexiune?

Impactul este foarte mare. Totul este interconectat, ca și cum ar fi un joc de domino, iar dacă o piesă nu este așezată cum trebuie, sunt afectate toate celelalte.

În primul rând, cel mai important pas este conștientizarea că mintea noastră are diferite fluctuații, care pot fi influențate de tot felul de lucruri. Conștientizarea și observarea corpului nostru, a stării noastre de bine. Și observarea a când și ce simt, ce alimente, activități, oameni îmi provoacă diferite stări în corpul și mintea mea. Deci, primul și cel mai important pas, este observarea. Asta o poate face oricine, oricând, non-stop.

 

Pe pagina de Instagram @reself360.md poți viziona și live-ul nostru cu Crina pe subiectul: Legea Atracției 

Descoperă armonia alături de RESELF 360

Lasă un comentariu

Nu uita, comentariile trebuie aprobate înainte de publicare